Leopold Stokowski

28 videó
Volt egy brit zenekari karmester aki született,
1882 április 18-án, meghalt 1977 szeptember 13-án.

Az egyik vezető karmestere a korai és a 20. század közepén, ő legismertebb hosszú kapcsolata a Philadelphia Orchestra és a filmben megjelenő Fantasia . Ő különösen híres a szabad kézzel vezető stílus, Ő elutasítja hagyományos stafétabotot ( a vezénylő pálcát ) .
Amerikában, Ő vezényelte a Cincinnati Szimfonikus Zenekart , a Philadelphia Orchestra , az NBC Szimfonikus Zenekarát , New York-i Filharmonikusok Szimfonikus Zenekarát , a Houston Szimfonikus Zenekart , a Symphony of the Air és még sokan másokat . Ő volt az alapítója az All-American Youth Orchestra , a New York City Symphony , a Hollywood Bowl Szimfonikus Zenekar és az amerikai Szimfonikus Zenekarnak.
Ő vezette a zenét és a megjelent több hollywoodi film, köztük Disney 's Fantasia , és volt egy egész életen át tartó bajnok a kortárs zeneszerzők, így számos premierek az új zene alatt 60 éves vezető karrierjét. Stokowski, aki a hivatalos vezető debütált 1909-ben, megjelent a nyilvánosság számára utoljára 1975-ben, de továbbra is így felvételek egészen 1977 júniusig , néhány hónappal halála előtt, a 95 éves korában. .

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Bach - Stokowski Easter Cantata



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2013. augusztus 5. Nézettség: 195

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal